CRKT Zilla Tool Jr.

Moderator: Hobo

Korisnikov avatar
EDCgear
Postovi: 1165
Pridružio se: Sub Okt 23, 2010 9:06 am
Lokacija: Zrenjanin

CRKT Zilla Tool Jr.

Postod EDCgear » Pon Apr 25, 2011 6:15 pm

Iz radionice ID Works Columbia River Knives and Tools dolazi nam još jedan multitool srednje klase. Dizajneri Tom Stokes dizajner i mašinski inženjer sa Univerziteta u Virdžiniji sa preko 20 godina iskustva i Launce Barber posvećeni kreativac su odgovorni za kreiranje i patentiranje ovog alata.

Slika

CRKT Zilla Tool Jr. se odlikuje sa svega nekoliko alata i odličnim dizajnom. Dimenzije I glavne karakteristike ovog multitoola su:

1. Ukupna dužina otvorenog alata 190mm
2. Dužina zatvorenog alata 133mm
3. Težina 108g
4. Dužina sečiva 57mm
5. Materijal 2CR13
6. Površinska obrada HRC 51-53

Slika

Alat dolazi u lepoj futroli od balističkog platna sa čičak trakom koja se može nositi vertikalno, takođe na sebi poseduje pocket clip šnalu koja je odlična za nošenje u džepu pantalona ili torbici. Šnala je postavljena na jednom mestu i ne može se premestiti a kada je upotrebite alat će stojati sa glavom klešta na dole. Rukohvat na Zilla Tool Jr. je od zytel plastike koja možda nije previše otmena i skupocena, ali ovom alatu daje upravo ono što je potrebno, dobar hvat i malu težinu.

Slika

Prvi alat su naravno kombinovana klešta, koja imaju oprugu. Glava klešta viri iz alata, i sam alat nije sklopiv na bilo koji način, ručka klešta lepo prati zadati oblik alata. Klešta se upotrebljavaju tako što se povuče malo dugmence na telu pri čemu se ručka otključa i uz vrlo lep zvuk otvori. Kombinovana klešta su špic oblika, imaju ravan nazubljeni deo na svom vrhu, zatim je tu zaobljeni nazubljeni deo za hvatanje navrtki i zavrtnjeva, a na samom kraju su sečice za žicu i zarez za blankiranje.

Slika

Na drugoj strani je oštrica noža, koji se takođe može otvoriti jednom rukom povlačenjem flippera na vrhu rukohvata kada je nož sklopljen. Oštrica je osigurana liner lock sistemom. Sama oštrica je spear point oblika, brušena tehnikom hollow grind i delom nazubljena. U radu se ovaj oblik oštrice pokazao zahvalno, ali nije namenjen težim zadatcima zbog izuzetno male debljine pri vrhu koja se može pokazati kao slabost pri većim opterećenjima. Nož je naoštren fabrički da brije.

Slika

Sa iste strane gde se nalazi oštrica imamo i otvor za prihvat bitova sa magnetnim dnom. Bitovi su skriveni u zytel dršci sa svake strane po jedan u svojim držačima. Zilla Tool Jr. poseduje po jedan bit standardni ravni i philips. Zbog veličine samog alata CRKT je morao da pribegne nestandardnim dimenzijama bitova, pa tako oni ne mogu biti zamenjeni standardnim 1/4inch bitovima.

Slika

Sveukupno nakon nekoliko nedelja korištenja ovog multitoola, i nekih srednje teških zadataka koje sam postavio pred njega, Zilla Tool Jr. se pokazao kao vrlo ozbiljan takmičar u svojoj klasi. Sa lakoćom sam završavao neke kućne poslove sa njim, većinom vezane za električne uređaje. Veoma lepo leži u ruci i intuitivno se koristi za svaki posao. Oštrica se pokazala vrlo sposobnom, iako i dalje postoji bojazan od oštećenja zbog njene debljine. Sveukupno ovo je veoma zadovoljavajući alat za sve kućne i lake do srednje teške poslove, kao i kamp, lov, ribolov i uopšte sve outdoors aktivnosti na kojima bi mogao zatrebati multitool.

Slika
Rule #9: Never go anywhere without a knife.
http://svakodnevnesitnice.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/edcgear1?feature=mhee
Molon labe...

Povratak na “Ostala oprema”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju