CRKT Flux sistem

Moderator: Hobo

Korisnikov avatar
EDCgear
Postovi: 1165
Pridružio se: Sub Okt 23, 2010 9:06 am
Lokacija: Zrenjanin

CRKT Flux sistem

Postod EDCgear » Ned Jun 19, 2011 12:51 pm

Jedan od najkreativnijih setova koje sam dosada video dolazi upravo iz ID works CRKT laboratorije i zove se Flux. CRKT Flux je tzv. modularni alat a kreirali su ga Launce Barber i Tom Stokes. Sam modularni sistem Flux se sastoji iz više delova, osnovni deo je laka aluminijumska šasija sa dve šine, ili opciono sa jednom šinom i karabinjerom. Na šasiju sa dve šine koja je i češća mogu se staviti dva alata koji dolaze posebno. Alati koji se mogu postaviti na ovu modularnu šasiju su:

1. Nož sa liner lockom, jednoručnim otvaranjem i šnalom za džep
2. Nosač bitova sa nekoliko izmenjivih bitova i LED lampom
3. USB Flash drive 2GB sa kućištem za micro SD kartice
4. Wine tool, alat za otvaranje flaša, običnih i vinskih
5. LED lampa sa dve LED diodice

Ovaj modularni sistem se može kupovati pojedinačno, ali i u već unapred određenim kombinacijama, pa tako možemo dobiti:

1. CRKT Flux Go-Work
a. Dupla šasija
b. Nož
c. Nosač bitova (bit kit)
2. CRKT Flux Go-Play
a. Dupla šasija
b. LED lampa
c. Wine Tool
3. CRKT Flux Go-Nerd
a. Dupla šasija
b. USB drive
c. Nosač bitova (bit kit)

Ukoliko se odlučite da kupite sve delove ovog modularnog kompleta alata CRKT ima takođe u ponudi i torbicu u koju možete sve da ih smestite.

Za više podataka o svim delovima i mogućim opcijama pogledajte oficijelnu stranu CRKT Flux ovde http://www.crkt.com/idworksflux

Ono što sam ja imao zadovoljstvo da testiram i koristim je komplet CRKT Flux Go-Work. Ovaj paket se sastoji od noža sa zaključavanjem pomoću linera, jednoručnim otvaranjem i šnalom za džep. Karakteristike noža su:
- Dužina otvorenog 108mm
- Težina 105g
- Dužina sečiva 57mm
- Čelik 7Cr17
- Tvrdoća 57-59 HRC

Očtrica je rađena u tzv. high hollow grind i vrh je clip point. Rukohvat je od zytel-a što je vrsta plastike ojačana vlaknima. Za jednoručno otvaranje zaslužan je disk koji je pričvršćen na kičmu sečiva.

Drugi deo montiran na šasiju je Flux Driver, odnosno nosač/držač bitova. Nosač bitova ima mogućnost upotrebe u linearnom ili T obliku, odnosno na sebi ima dva ¼“ nosača, jedan u pravcu rukohvata, a drugi pod pravim uglom tako da u zavisnosti od potrebe i želje može biti upotrebljavana na dva načina. Flux driver ima takođe predviđeno kućište u Zytel dršci u kojoj se nalazi prostor za tri ¼“ standardna bita. Sa Fluxom dolaze dva standardna ravna i jedan philips bit. Pored ovoga na ovom alatu se nalazi i mala LED lampa u pravcu držača bitova, tako da možete osvetliti deo koji radite, što je idealno za zavučena tamna nepristupačna mesta sa manjkom svetla.

Sve u svemu vrlo interesantan i jedinstven koncept, koji se u slučaju Go-Work pokazao kao vrlo koristan za niz dnevnih potreba.


Naravno evo i slideshow...

http://s1186.photobucket.com/albums/z37 ... =slideshow
Rule #9: Never go anywhere without a knife.
http://svakodnevnesitnice.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/edcgear1?feature=mhee
Molon labe...

Povratak na “Ostala oprema”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost