Kako postaviti slike - Photobucket tutorijal

Moderator: rista

Kodžo

Kako postaviti slike - Photobucket tutorijal

Postod Kodžo » Sre Avg 17, 2011 5:22 pm

Na ovom forumu nije moguće upload-ovati video i fotografije zbog ograničenog prostora koji je zakupljen na serveru koji nam pruža usluge hostinga. Ustvari ljudi iz ekipe za tehničku podršku nisu sigurni kako će se situacija dalje razvijati i sasvim je moguće da prostora ima i mnogo više nego što je to potrebno ali iz predostrožnosti stanje ostaje ovakvo kakvo je. Zamišljeno je da se fotografije kače preko linkova sa sajtova kao što su Photobucket, Picasa...i sličnih internet servisa. Pošto je ovo ustaljena praksa na većini foruma nadam se da ni ovde neće biti problem. Pošto je već bilo pitanja u vezi sa ovim pokušao sam da napravim jedan "korak po korak0" tutorial.

Ja koristim photobucket pa se tutorial odnosi na ovaj sajt.

Prvo naslovna strana http://photobucket.com/

Slika

i naravno registracija

Slika

Kada popunite tražene podatke i završite aktivaciju kreiranog naloga putem email-a ulogujte se i spremni ste za uploadovanje fotografija.
Na monitoru će se pojaviti sledeći sadržaj.

Slika

Kliknite na "Upload images and Videos" i pred vama će se pojaviti prozorčić sa dokumentima sa vašeg računara. Odaberite fotografiju koju želite da upload-ujete i kliknite na open.
Pre upload-ovanja bi valjalo rezoluciju fotografije smanjiti na maksimalnih 800 piksela po širini i 600 piksela po visini.

Naravno može se učitati više fotografija odjednom ali to (bar kod mene) zna da pravi probleme pa opet bude najbrže po jednu ili po dve.

Slika

Kada učitate fotografije pred vama će se pojaviti sledeći sadržaj.

Slika

Sada možete svoje fotografije organizovati po želji kreirajući posebne albume sa fotografijama različitog sadržaja. Ovo može da se izvede na različite načine od kojih je jedan prikazan na prethodnoj fotografiji. Kliknite na "Add new..." i ukazaće se prozorčić sa sledećim sadržajem.

Slika

Kada kreirate album u njemu sačuvajte fotografije.

Slika

Kada nakon toga pristupite albumu i kliknete na željenu fotografiju u donjem desnom uglu će se pojaviti podatci potrebni za razne načine share-ovanja te fotografije.
iskopirajte IMG code

Slika

i prebacite u poruku koju želite da objavite

Slika
rezultat je sledeći

Slika

Ukoliko hoćete da u svom postu okačite poruku koja visi već negde na netu iskopirajte njen link

Slika

Zatim kliknite na Img(kao na slici ispod)

Slika

I udenite :roll: link

Slika

Nadam se da će ovo nekom pomoći. ;)

Povratak na “Pravila , Obaveštenja , Pitanja i Odgovori”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gosta